Så kan vi prata om moderskap utan att sätta press på kvinnor med Pricken Rosa

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så kan vi prata om moderskap utan att sätta press på kvinnor med Pricken Rosa
Loading
/

Det här med moderskap är en väldigt laddad fråga. Men så otroligt viktig att prata om. Både bilden av moderskap men också valet att inte skaffa barn, att det är ok. När jag i sociala medier delat inlägg om att jag ofta får frågan om just  när jag tänker göra det , eftersom jag ändå är i den åldern så har det väckt mycket känslor. Jag kan bli så frustrerad över att människor, utan att ens fråga om jag ens vill ha barn, bara antar att det är nästa steg i mitt liv. Och jag är inte ensam. När jag pratat om de här sakerna så får jag hundratals meddelanden från kvinnor som känner igen sig och som är trötta på att känna den pressen. Människor måste få göra egna val, men det är inte helt lätt när det finns en förväntan utifrån att man ska göra på ett visst sätt, för att det är normen.

Det här pratar jag med Caroline, mer känd dom Pricken Rosa på instagram, om i veckans avsnitt. Och hur vi ofta sprider en romantiserad bild av att bli mamma som inte alltid stämmer överens med verkligheten.

Självklart pratar vi också mer om Caroline, det viktiga val hon gör och hur hennes bakgrund både med våldsamma relationer och övergrepp påverkat henne.

Men, denna onsdag ska ni såklart få några bra tips som kan göra skillnad i vår vardag. Så idag ska ni få tips på hur vi kan prata om moderskap utan att sätta press på kvinnor.

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB

Klippning och jingel: Ludvig Gawell

Leave a Reply

Your email address will not be published.