Föreläsningar

I podden har jag gjort ett stort antal intervjuer med de mest framgångsrika kvinnorna i Sverige. Vi har pratat om jämställdhet, utmaningar som kvinnor möter längs sina karriärer och hur vi kan tackla dem. Men också vilket ledarskap som krävs för att skapa jämställda och inkluderande organisationer. Självklart har jag lärt mig massor genom detta och har flera perspektiv på både jämställdhet och ledarskap i stort.

​​För i grund och botten handlar ju riktigt ledarskap i grund och botten om mänsklighet, och att skapa möjligheten för andra att vara den man är fullt ut. Oavsett vem man är. Det är vad som kommer ge bra resultat på sista raden, skapa innovation och en mer hållbar värld. Som tur är kan mina föreläsningar hjälpa er med allt det där! Läs mer om mina föreläsningar nedan.

Skitsammafilosofin – för att du ska bli en mer autentisk och inkluderande ledare

Om vi utgår från att människan i grund och botten är flockdjur är det egentligen inte så konstigt att vi bryr oss om vad andra tycker. Att passa in är i grund och botten en fråga om överlevnad.
Men problemet med det där, att vi ofta bryr oss så mycket om vad andra tycker om oss, är att det blir svårare för oss att genuint bry oss om och inkludera andra och vara autentiska i våra relationer. Två egenskaper som är otroligt viktiga för ett framgångsrikt ledarskap.

Genom föreläsningen kommer du att:

Lära dig hur du kan bli mer autentisk

Få insikter om hur du kan bli riktigt inkluderande

Lära dig hantera skavet som kan komma med verklig förändring

Bli en på riktigt värderingsstyrd ledare

FRÅN MEDVETENHET TILL ACTION

Alla företag har en jämställdhetsstrategi, allt pratar om att det är viktigt. Trots det så går förändringen alldeles för långsamt. Jag tror att vi alla kan vara en del av en viktig förändring genom att bli mer medvetna om hur könsnormer och ojämställda strukturer. För vi är alla, oavsett kön, en del av att upprätthålla dem. Och när vi vet på vilket sätt så kan vi också göra ett aktivt val att förändra på vilket sätt.

Genom föreläsningen kommer du att:

Förstå skillnaden på hur vi bedömer män kontra kvinnor

Förstå hur olika händelser i livet påverkar karriären på olika sätt för män och kvinnor

Lära dig känna igen situationer som uppstår och hur vi kan tackla dem

Få en förståelse för varför olika situationer uppstår och vad vi kan göra i framtiden för att undvika dem

REFERENSER

”Fanny Widman är sig själv. Henne kan ni absolut inte anlita. Ta någon som anpassar sig istället. Annars riskerar vi en samhällsevolution. – Och risken är att den kommer att börja på Ert företag.”

– Anette Karls Fors, Utbildningsråd, Skolverket & Styrelseledamot Q80-nätverket

”Från första sekund har Fanny publiken i sitt grepp. Genom att blanda egna erfarenheter med kunskap och aktuell forskning sätter hon fingret på problemet -och vrider om. Det gör både ont och framkallar igenkännande skratt. Humor och svärta i en märkligt skön kombination!”

– Alexandra Kärnlund, Kommunikationschef Tietoevry

​”Fannys medverkan vid vårt kvinnliga nätverk på ICA var väldigt inspirerande och tankeväckande. Med sina erfarenheter, kompetens och sin härliga energi gav hon oss värdefulla perspektiv som ledde till ett extra givande nätverkande. Fannys sätt att direkt och utan omsvep sätta ord på utmaningar och möjligheter för kvinnor i arbetslivet borde många få ta del av”

– Eva Östh, Chef HR Business Partner Team på ICA Sverige AB

”Jag brukar ofta fråga mig; “Vad är skillnaden som gör skillnaden?” I vårt fall var Fannys föreläsning skillnaden eftersom hon med rak arm kunde peka på konkreta skillnader mellan män och kvinnor i yrkeslivet. Skillnader det inte gick att blunda för. Fanny lyckades även med sin föreläsning beröra och skapa diskussion. Med en tydlig och trygg retorisk förmåga skapade Fanny medvetenhet och insikt, vilket gjorde att många vågade öppna upp sig och berätta om egna erfarenheter och tankar. Vi är mansdominerad arbetsplats och att flera av våra medarbetare röstade fram Fannys föreläsning som det bästa inslaget på hela vår kickoff, det ser jag som ett gott betyg.”

-Sarah Wirsén, HR Manager Animech AB

Är du intresserad av att anlita mig som föreläsare? Tveka inte med att höra av dig!

Kontakta mig!