Så kan du förhålla dig till kroppshetsen med Johanna Jingnert

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så kan du förhålla dig till kroppshetsen med Johanna Jingnert
Loading
/

Veckans gäst är Johanna Jingnert,  hon är en vän till mig och driver de instagramkontot Curvesinclothes, där hon visar sina kurvor. Viktigt, men också helt sjukt att det behövs. I hennes avsnitt som släpps på söndag pratar vi om ordet tjock och hur det behöver normaliseras. Hur vi satt en stämpel på det ordet som gör att det nästan känns som att man förolämpar någon. Vi måste ta tillbaka ordet tjock. 

Det  är ett viktigt avsnitt som känns viktigt att släppa. Det känns också enormt viktigt att lägga in en triggervarning här, eftersom det är ett känsligt ämne. Jag vill också säga att om du har, eller känner någon som har, problem med ätstörningar: Det finns hjälp att få! Jag kan till exempel tipsa om Tjejzonen och kommer lägga in en länk till deras hemsida i beskrivningen på det här avsnittet. 

Det är skevt hur mycket vi anpassar oss och gör utifrån alla dessa kroppsideal. Och det är ju lätt och säga att man bara ska skita i det där, men det är inte lätt och tar upp så mycket tankeverksamhet hos så många att förhålla sig till dem. Men Johanna har tränat på det, och i det här korta avsnittet ska ni få i alla fall några goda råd på vägen!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson 

Jingel: Ludvig Gawell

Leave a Reply

Your email address will not be published.