Jämställdhetsministerns tre viktigaste punkter för att komma närmre jämställdhet!

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Jämställdhetsministerns tre viktigaste punkter för att komma närmre jämställdhet!
Loading
/

Veckans gäst är Paulina Brandberg, Sveriges jämställdhetsminister. Och som vi vet finns det ju många områden att jobba på när det kommer till jämställdhet. Och att det finns människor som i vårt land som har en begränsad frihet, inte minst kvinnor, som ju faktiskt fortfarande har mindre tillgång till makt, pengar och som påverkas enormt av de strukturer vårt samhälle är byggt på. 

Det här pratar jag och Paulina om i hennes avsnitt som släpps på söndag. Vi hade att samtal bland annat om mäns våld mot kvinnor, löneskillnader och hur vi kan hjälpa utrikesfödda kvinnor. Ju ju faktiskt är de som drabbas hårdast av ojämställdheten. Men vi har också ett samtal om människans fria val, hur hur fritt det egentligen är med tanke på de strukturer och normer som styr oss idag. Ja, det är ett spännande och viktigt samtal med andra ord. 

Och politiken vet vi ju är avgörande för att vi ska komma närmre jämställdhet, så i det här korta avsnittet ger vår jämställdhetsminister er hennes tre viktigaste punkter för att göra det!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingel: Ludvig Gawell

Leave a Reply

Your email address will not be published.