Här kan ni börja om ni vill förändra er kultur med Katarina Matson

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Här kan ni börja om ni vill förändra er kultur med Katarina Matson
Loading
/

Veckans gäst är Katarina Matson. Hon har jobbat med mångfald och kultur på Volvo vilket ju såklart var ett enormt utmanande jobb som också kom med massor av lärdomar. I hennes avsnitt som släpps på söndag pratar vi om hur man i en så stor organisation förändrar en kultur och människors agerande, och hur de där fina strategierna inte är till någon nytta om man inte gör just det.

En annan sak vi pratar om är att jämställdhet ofta klassas som en värderingsfråga, vilket den visserligen till stor del är, men det gör också att vissa tycker den är valbar. Så vad gör man när människor säger att det inte de inte vill jobba med sakerna för att man inte brinner för dem? Och hur hanterar man motståndet som kan komma när man jobbar med dessa frågor? Ja, det blir ett intressant samtal mellan mig och Katarina som jag hoppas kan ge er några nya lärdomar.

Och för att ni ska få en liten försmak på vårt samtal, och för att ni ska få lite bra konkreta tips såhär i mitten på veckan, ska ni idag få höra var ni kan börja för att förändra just er kultur!

Leave a Reply

Your email address will not be published.