Så överlever du i en mansdominserad värld med Elisabeth Svantesson

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så överlever du i en mansdominserad värld med Elisabeth Svantesson
Loading
/

Veckans gäst är Elisabeth Svantesson, Sveriges finansminister. I hennes avsnitt som släpps på söndag får ni höra ett samtal om vikten av att skilja på sak och person  i en värld där prestationer ofta är en del i hur vi bedömer andra. Vad vi berömmer och pratar om är avgörande för vilka val vi gör och hur vi ser på oss själva. Och våra förutsättningar att göra det vi vill, och strunta i vad andra tycker om det. 

Men vad innebär det att inte ta någon skit? Och hur hittar man modet att inte göra det och stå upp för sig själv? Det är ju inte lätt. Jag och Elisabeth gör några reflektioner kring hur det också hänger ihop med makt och privilegier. En väldigt viktig aspekt att ta hänsyn till.

Vi har också ett samtal om hennes religösa bakgrund i Livets ord, hennes tankar om hur det påverkat hennes syn på jämställdhet och självklart också om hennes resa till att bli Sveriges finansminister. En resa som självklart också präglats av att hon tagit sig fram i en mansdominerad värld, och hur man överlever i en sådan, det ska ni få tips på nu!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingela: Ludvig Gawell