Så kan du tämja ditt kontrollbehov med Åsa Johansen

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så kan du tämja ditt kontrollbehov med Åsa Johansen
Loading
/

Veckans gäst är Åsa Johansen, en av kvinnorna som driver Women in tech, det mest hypade eventet kring jämställdhet inom tech. Vi pratar en del om det i hennes avsnitt som släpps på söndag. Men också om vad förebilder egentligen är. Är det alltid den där personen som syns och hörs mest? Eller är det kanske viktigare att visa på förebilder som vi kan relatera till? Kan inte det också vara en viktig del i att riva det där systemet som inte har lika förutsättningar för alla? 

Ett annat ämne vi berör är det där att vara sann i sig själv, vilket ju inte är helt lätt i en värld där vi ofta anpassar oss för att passa in i ett system som kanske inte alltid är riggat till vår fördel. Vi pratar om att det kanske handlar till stor del om att förstå att man inte kan allt själv. Att det är tillsammans som vi åstadkommer saker. Vilket också är ett viktigt budskap i en värld där vi ofta intalas att det är upp till oss som individer att lyckas. Jag och Åsa pratar en del om det där i hennes avsnitt. 

Och ska vi på något sätt kunna förstå att vi inte kan allt själva behöver vi ju också släppa in andra, våga delegera. Och för att det ska vara möjligt behöver vi också tämja våra kontrollbehov. Och Åsas tips på hur man kan göra det, ja, dom ska ni få nu!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingel: Ludvig Gawell