Så förstår du din egen sexlust med Malin Drevstam

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så förstår du din egen sexlust med Malin Drevstam
Loading
/

Veckans gäst är Malin Drevstam, psykoterapeut och sexolog. På söndag släpps ett avsnitt om just sex ur ett jämställdhetsperspektiv. Vi pratar bland annat om tjatsex eller husfridssex som det också kallas vilket ju tyvärr inte är alltför ovanligt. Jag får ofta höra både från vänner och följare att man liksom ställer upp på sex fast man egentligen inte vill. 

Det finns precis som med allt annat enormt mycket normer knutna till sex som ställer till det både för oss kvinnor och för män. De gör att vi skapar dynamiker som inte alltid är hälsosamma. Och trots att sex borde vara något som tillför njutning och lycka så blir det tyvärr också ofta knutet till prestation. Allt det här gör att vi skapar dynamiker som kanske inte alltid är hjälpsamma. Men hur tar vi oss förbi dem?

Det pratar jag och Malin Drevstam om i hennes avsnitt som släpps på söndag, och hur det inte bara hänger ihop med det jag redan nämnt utan också om hur det formas redan när vi är barn. Skämtar vi till exempel på middagar om att pojkar börjat dra i snoppen men inte om att flickorna hittat sin klitoris? Allt det där påverkar ju i långa loppet hur vi ser på kvinnors sexualitet. 

En del i att liksom ta sig förbi många av de här hindrena, som vi kan påverka själva, det är att förstå sin egen sexlust. Och hur du kan göra det, ja det ska du få tips på nu!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingela: Ludvig Gawell