263. Katarina Blom – Vad är egentligen lycka? Och hur når vi den?

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
263. Katarina Blom - Vad är egentligen lycka? Och hur når vi den?
Loading
/

Ja, det finns ju någon form av lögn i dagens samhälle om vad lycka är och hur vi når den. Och det här pratar jag med lyckopsykologen Katarina Blom om i veckans avsnitt. Alltså hur vår lycka formas av vår omvärld och vikten av att reflektera kring varför vi känner längtan efter vissa saker. Leder vi varandra fel? Och hur påverkar individualismen i vårt samhälle vår möjlighet att vara lyckliga? Om omvärlden talar om för oss att ”Om jag bara bestämmer mig så kan jag bli lycklig” – blir det då svårare att faktiskt bli det i en värld där vi behöver varandra? Självklart analyserar vi också det här ur ett jämställdhetsperspektiv, och landar kanske föga förvånande i att allt det här är svårare för kvinnor eftersom kraven ofta är mycket högre på oss ur fler aspekter. 

Jag älskade mitt samtal med Katarina och jag hade kunnat prata med henne i typ minst en timme till. Jag tror nämligen det är så enormt viktigt att vi granskar vår omvärld utifrån de perspektiv som kommer upp här om vi vill må bra på riktigt.

Köp Katarinas bok Tillsammanseffekten: https://www.adlibris.com/se/bok/tillsammans-effekten-hur-goda-relationer-gor-dig-starkare-lyckligare-och-friskare-9789178875023?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiArrCvBhCNARIsAOkAGcVQjweM-CBVhFJr82OtV_3bMl3QLcMu6iHjUNaC4rKA3wgrt3S_YUQaAvMvEALw_wcB

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingela: Ludvig Gawell