Så kan vi prata med yngre tjejer om att ta plats med Elin Ek

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så kan vi prata med yngre tjejer om att ta plats med Elin Ek
Laddar in
/

Veckans gäst är Elin Ek som spelade karaktären Grynet. En karaktär som jag tror de flesta känner till, och som för många unga tjejer blev en inspiration både till att våga stå upp för sina åsikter men också att vara annorlunda. Hon bröt mot så många normer för hur tjejer fick och får vara. Och hon gjorde det i en tid där feminism inte var närvarande inom ungdomskulturen. Idag skulle jag säga att hon klassas som en feministisk ikon. 

På söndag släpps ett avsnitt med henne om hur genomtänkt karaktären Grynet var, och vilket effekter som hennes normbrytande sätt att vara hade. För vi vet ju att kvinnor som.bryter normer också kommer att få motstånd, vilket är något vi pratar om i hennes avsnitt. 

De flesta av oss har nog hört uttrycket ”Ta ingen skit!” Som var ett av Grynets mantran. Hon ville uppmana unga tjejer att ta plats. Och eftersom det är något som både är en stor del av Elins bakgrund, men också vad hon gör idag, så ska ni idag få tips på hur vi kan prata med en yngre generation tjejer om hur de kan göra just det!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingel: Ludvig Gawell

Leave a Reply

Your email address will not be published.