Så får du och andra på er genusglasögonen med Carina Ohlsson

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Så får du och andra på er genusglasögonen med Carina Ohlsson
Loading
/

Veckans gäst är Carina Ohlson som  länge har jobbat med jämställdhetsfrågor på olika sätt. Hon har alltid låtit hennes passion driva henne framåt och har genom åren inte bara hittat sin väg utan också förmågan att kontrollera sina impulser, ta ett kliv tillbaka och i alla fall nästan alltid ställa sig frågan: På vilket sätt når jag fram bäst här? Ja, det är en skill som jag tror många av oss kan ha nytta av! För just det där att ta ett kliv tillbaka är ju inte alltid helt lätt.. 

För visst är det så att när man väl fått på sig sina genusglasögon, ja då är de väldigt svåra av få av sig i nästan allt vi gör. Och det här kan jag tycka är svårt ibland, både i arbetslivet och privat. För när man verkligen brinner för något och vill förändra, då blir det en stor del av ens identitet och hur vi agerar. Men också vilka samtal vi hamnar i. Jag till exempel hamnar nästan alltid i samtal om jämställdhet oavsett vilket forum jag befinner mig i. Så hur väljer vi vilka samtal och fighter vi ska ta?

Men genusglasögonen är ju faktiskt enormt viktiga att få på sig ändå, men hur får man det? Ja, det ska ni få tips på nu!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB

Klippning och jingel: Ludvig Gawell

Leave a Reply

Your email address will not be published.