Så minskar du din rädsla

Ann Hellenius brinner för ett inkluderande ledarskap som är baserat på ständigt lärande och transparens. Att vara anpassningsbar som ledare utan att tumma på sina värderingar. Allt det pratar vi om i hennes avsnitt i podden som du kan lyssna på här. Vi spelade också in några korta videos där Ann pratar om hur vi kan minska vår rädsla. För visst är det så att vi ofta styrs av sådana i våra val och de vägar vi tar framåt. Kika på dessa videos om du vill få bra tips på hur du kan minska din rädsla och istället drivas av möjligheten att lyckas. Vill du höra när vi går in lite mer djupgående på detta ämne kan du lyssna på ett kort avsnitt här.

Sätt dig i förarsätet av ditt liv

Det är ju trots allt du som äger ditt eget liv, du som bestämmer var du ska och vad du vill lägga din energi på. Så, sätt dig i förarsätet på ditt eget liv och äg dina egna val. Ett sätt att göra det är att prata mindre om misslyckanden utan istället fokusera på lärande. Prata inte misstag utan vad du kan lära dig av dem. Som ledare bör du se till att skapa en strategi för hur ni kan göra detta så att ni skapar en kultur byggd på lärande och på så sätt också kan höja intelligensen på organisationsnivå.

Du styr över dina egna tankar

Glöm inte heller att det är du själv som styr över dina egna tankar, så fundera på hur mycket du vill att det omkring dig ska påverka dig. Var selektiv med att ta in det som påverkar dig negativt, och fundera på din egen inställning till dessa.

Erkänn att du har rädslor

Det första steget för att minska sina rädslor är ju till att börja med att inse att det faktiskt går att komma över dem. Men då måste du också erkänna att du har dem. Ofta oroar vi oss över saker som kan komma i framtiden eller så oroar vi över något som redan har varit, även fast det enda vi faktiskt kan påverka är nuet, så fundera på om du oroar dig för saker som händer i nuet. Om inte, släpp det, alltså oroa dig inte över det som du inte kan påverka.

Dela gärna om du vill att fler ska ta del av detta innehåll!