Tre saker du behöver veta om könsstympning med Luul Jama

Fannys Förebilder
Fannys Förebilder
Tre saker du behöver veta om könsstympning med Luul Jama
Laddar in
/

På söndag släpps ett avsnitt med Luul Jama som är grundare av Existera, en organisation som jobbar mot könsstympning. 

Det är ett ämne som är otroligt stigmatiserat att prata- och som det saknas kunskap om, trots att det är alldeles för vanligt förekommande. Och som vanligt försöker jag leva efter devisen att kunskap är makt, och att vi genom kunskap kan bryta stigmatiseringen. Därför bjöd jag in Luul till podden för att sprida just kunskap. Det är ett samtal om denna typ av övergrepp och vilken effekt det har på kvinnor som blir utsatta för det. Många av dem förstår till exempel inte att de blivit det förrän de blir vuxna eftersom de utsätts som så små, vilket skapar massor med känslor som de flesta av oss inte kan sätta sig in i. Men vi kan i alla fall försöka förstå, bland annat genom att lyssna till människor som Luul. 

Men, självklart pratar vi också mer om henne. Att komma från Kenya och ta sig in i det svenska samhället. Att hitta sätt att få jobba med sin hjärtefråga och på så sätt göra skillnad för enormt många. 

Och eftersom kunskap är makt, och i det här fallet möjligheten att vara en del av en viktig förändring för att avstigmatisera ämnet könsstympning, så ska du nu få höra tre saker som du behöver veta om just det ämnet!

Avsnittet sponsras av: Exsitec AB 

Klippning: Oscar Zachrisson

Jingel: Ludvig Gawell