Hur kan vi prata mångfald utan att kliva någon på tårna?

Binette Seck är Head of CSR Academy på SPACE och dessutom partner på Anyone Can Code och konceptledare på Changers Hub. Hon är rankad som en av Sveriges topp 33 kvinnliga Tech Ledarna i Sverige och har i många år verkat för att bygga broar för att fler ska få möjlighet att bredda sig inom den kompetens som behövs så väl inom tech industrin. I dessa tre videos pratar vi om saker att tänka på om man vill skapa mångfald på riktigt. Det finns också ett väldigt inspirerande avsnitt med Binette i podden som ni kan lyssna på här.

Låt det göra ont

Förändring gör ont, att hela tiden förbättra sitt ledarskap och sin förmåga att inkludera kan också göra ont. Ständig nyfikenhet kan leda oss till smärtsamma insikter om oss själva, men är helt naturligt. Låt det göra ont, där är du på rätt spår.

Nollställ och ta in nya perspektiv

När du tror att du kan allt, nollställ och ta in nya perspektiv. Grunden i inkludering är nyfikenhet och att ständigt lära nytt, ändå är det många ledare som många gånger inte erkänner att man inte kan allt i den här frågan.

Visa på resultat

När du pratar om inkludering och mångfald, visa på resultat som backar upp vad du säger och vad du faktiskt gör. Vad har du gjort som faktiskt fungerar? Det är lätt att fastna i fällan att prata om mångfald som en PK fråga. Det räcker inte.

Vill du ha hjälp att skapa en inkluderande kultur kan du kika in här

Dela gärna om du vill att fler ska ta del av detta innehåll!